Gruodžio 15 d. Sandoros mokykloje buvo adventinis susitikimas, kuriame dalyvavo Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. Ganytojas aplankė visas progimnazijos klases, bendravo su mokytojais, vaikais ir jų tėveliais.

IIIzvak-42

IIIzvak-61

 

 

 

 

 

 

Kartu su vyskupu klases lankė progimnazijos direktorius Kęstutis Šaltis. Direktorius į klases atnešė žvakės švieselę, kurią įžiebė nuo mokyklos koplyčioje esančio Advento vainiko. Nuo direktoriaus žvakes užsidegė auklėtojos ir uždegė visų klasės vaikučių žvakeles, kad šie advento ugnelę parneštų į namus.

IIIzvak-33IIIzvak-21

 

 

 

 

 

 

Mokytoja Rolanda su giedančia vaikučių grupele lydėjo vyskupą, direktorių ir pavaduotoją Giedrę į kiekvieną klasę ir nuotaikingai giedojo: “Mes laukiam šv. Kalėdų ir Metų naujų” bei kitas giesmes, kurios visus džiugino.

IIIzvak-13

IIIzvak-66

 

 

 

 

 

 

Vyskupas tėveliams ir vaikučiams kalbėjo apie Kristaus gimimą. Kristus ateina kaip PASAULIO ŠVIESA ir kas seka Jį, nevaikšto tamsybėse, bet turi amžinojo gyvenimo šviesą. Paragino prieiti išpažinties, kad tyromis širdimis pasitiktų Kalėdų Kristų. Po vyskupo kalbos džiugių švenčių, šypsenos palinkedavo direktorius. Apsilankymas klasėje baigdavosi vyskupo palaiminimu. Ganytojas atskirai laimino kiekvieną vaikutį, po to – visaus tėvelius. Ragino Gailestingumo metais būti vieni kitiems atlaidiems ir gailestingiems.

IIIzvak-57

IIIzvak-56

 

 

 

 

 

 

Pabaigoje visi Viešpaties palaimos linkėjo vyskupui:

 

IIIzvak-76

 

Daugiau nuotraukų…