Baigėsi ilga ir šilta 2018-jų vasara. Rugsėjis, nors ir tebešildantis visus malonia vasaros šiluma, sukvietė moksleivius ir mokytojus į mokyklas. Jau tradicija tapo Šiaulių vyskupijos Caritas organizacijai mokslo metų pradžią ir pabaigą paminėti su Šiaulių miesto specialiosios mokyklos „Ringuva“ auklėtiniais. Daug metų gegužės mėnesiais kartu palydime besibaigiančius mokslo metus, o rudens pradžioje susitinkame kartu pasidžiaugti naujų mokslo metų pradžia.
Spalio 9 d. Šiaulių vyskupijos Caritas savanoriai susitiko su Šiaulių miesto specialiosios mokyklos „Ringuva“ auklėtiniais. Susitikimo pradžioje mokiniai apsilankė Šiaulių pastoracinio centro koplyčioje, kur Šiaulių vyskupijos Caritas direktorius, kun. Tomas Janavičius, mokinius supažindino su pagrindiniais koplyčios atributais, organizavo bendrą maldą bei giesmę. Vėl sugrįžę į salę, tęsėme pokalbius apie praėjusią vasarą, atostogas. Moksleiviai, vadovaujami mokytojos Kristinos Gedzevičienės, parodė savo paruoštą programą, pamokantį teatralizuotą pasirodymą. Kartu pasidžiaugėme prisijungusiais naujais mokiniais, kurie susitikime dalyvavo pirmą kartą.  Visi moksleiviai su dideliu džiaugsmu ir nuoširdumu atliko užduotis, piešė girdėtą pasakojimą ir  aptarė pamokančią istoriją.
 Laikas prabėgo labai greitai, atrodo, šiltas susitikimas truko tik akimirką. Vaikai pasivaišino užkandžiais, buvo apdovanoti Šiaulių vyskupijos Caritas savanorių paruoštomis dovanėlėmis. Buvo gera bendrauti ir puikiai praleisti laiką.
Nors ruduo vis labiau spalvina medžių lapus, vaikų šypsenos ir džiaugsmas sušildo širdis. Išsiskyrėme pasižadėję vėl pasimatyti mokslo metams besibaigiant.

dav