Trečiojo amžiaus universiteto bendruomenė kovo 9 d. popietę rinkosi į Šiaulių vyskupijos Pastoracinio centro salę. Įėjus vyskupui, dvi 100_6217moksleivės Beatričė ir Deimilė nuoširdžiai pasveikino visus susirinkusiuosius, pristatė svečius.

 

Įspūdžiais iš susitikimo su popiežiumi Pranciškumi dalijosi Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis.

Su popiežiumi Šiaulių ganytojas susitiko vasario 2 dieną, kartu su kitais Lietuvos vyskupais, kai lankėsi Romoje, vizito „Ad limina“ metu. Vyskupas pristatė popiežių Pranciškų kaip tą, kuris nori kuo daugiau pabendrauti su visais, ypač – su mažutėliais. Tai popiežius, skubantis pas tuos, kurie yra užribyje, periferijoje – ligoninėse, įkalinimo įstaigose ir pan. 100_6215

Betarpiškas vyskupų bendravimas su popiežiumi, kuris nuoširdžiai domėjosi, atidžiai gilinosi į visus užduodamus klausimus, siūlė kartu ieškoti sprendimų, užsitęsė pusantros valandos.

Popiežius Pranciškus kėlė jaunimo, emigracijos, nesantuokoje gyvenančių Bažnyčios narių problemas. Kvietė kasdien melstis už kunigus. Pabaigoje Šventasis Tėvas linkėjo drąsos ir ištikimybės: kad būtume ištikimi Kristui ir nebijotume visur besiskverbiančios pasaulio dvasios, nes galutinė pergalė bus Kristaus.

Šiaulių vyskupas visiems rodė iš Vatikano parsivežtas nuotraukas bei popiežiaus įteiktą medalį.

Antroje susitikimo dalyje pristatyta prof. A. Motuzo monografija „Kryžių kalnas: istorija, apeigos, muzika“. Kryziu kalno virselis (1)Ją pristatė pats autorius – VDU ir LEU prof. hab. dr. Alfonsas Motuzas, leidyklos „Mintis“ direktorius Leonardas Armonas, Katalikų pasaulio knygyno vedėja Daiva Anužytė.

Šio susitikimo metu, pradėdamas nuo pasakų ir legendų, profesorius pristatė Kryžių kalno istoriją.

Numatytos dar dvi prof. A. Motuzo paskaitos Trečiojo amžiaus universiteto dvasinio tobulėjimo fakulteto studentams. Apie Kryžių kalno apeigas ir Kryžių kalno muziką. Studentai apsidžiaugė profesoriaus pasiūlymu trečiosios paskaitos metu kartu pagiedoti.

100_6234100_6251

 

Daugiau nuotraukų…